Powered By Blogger

lunes, 31 de enero de 2011

la perla del planter


Sergi Darder Moll, de 1,80 m. d'alçada i 71 kg. de pes, va néixer a Artà, (Mallorca) el 22 de desembre de 1993. Va fitxar per l'Espanyol en l'estiu de 2007 i aquesta és la seva quarta temporada amb l'entitat espanyolista. El futbol li ve de família, ja que el seu pare, Kike Darder, ha tingut càrrecs tècnics de màxim nivell al CD Artà i inclòs ha sigut entrenador del primer equip.



El jugador balear va iniciar la seva carrera esportiva a l'equip del seu poble, el CD Artà en el que des de ben petit va jugar fins arribar a edat infantil, sent convocat amb els combinats inferiors de les Illes Balears. Després de l'etapa a Artà, es va incorporar al CD Manacor, sent infantil de segon any.

Al conjunt manacorí va militar una temporada, convertint-se en un jugador que ja era objecte de seguiment per part de les principals pedreres espanyoles. Tot i que al CD Manacor li unien lligams amb el RCD Mallorca en temes de prioritat de jugadors del futbol base (motiu pel qual no va arribar a fer una prova durant la temporada amb l'etern rival), Sergi Darder va acabar la temporada 2006/07 amb el Manacor i amb moltes ofertes per triar, va escollir la del RCD Espanyol al finalitzar la seva etapa infantil.



La seva demarcació quan es va incorporar al club espanyolista diferia bastant de la que ha vingut desenvolupant en les darreres temporades. Sergi Darder va començar jugant amb el Cadet "B" del RCD Espanyol com a mitja punta i en els equips balears ho havia fet inclòs de davanter i d'extrem esquerra. També a l'Espanyol l'havíem vist jugar d'extrem esquerra amb Lluis Planagumà de tècnic d'aquell cadet de primer any en el que actualment només resten al club mitja dotzena d'integrants d'un bloc que va finalitzar la temporada com a campions del grup segon de Preferent Cadet. Darder va marcar tres gols en una temporada bastant irregular en la que va alternant titularitat i suplència.



A la temporada 2008/09 jugant al Cadet "A" espanyolista, Sergi Darder va començar a donar ja el rendiment que els tècnics d'ell esperaven en el moment de la seva contractació endarrerint la seva demarcació, jugant de migcentre a la parcel·la ampla del camp.

Amb l'equip de Fran Navarro no va aconseguir guanyar cap dels dos títols en disputa. L'equip, va ser subcampió de lliga darrera del FCB i finalista al Campionat de Catalunya celebrat a les instal·lacions de Can Salvi a Sant Andreu de la Barca - del que Darder va disputar les dues primeres eliminatòries -, completant una molt bona temporada, aconseguint marcar quatre gols en lliga i debutant en el tram final de la temporada amb el Juvenil "B" amb el que va marcar un gol (davant la Damm a Sadrià a l'endemà del "Delapeñazo").

En la temporada 2009/10 com a juvenil de primer any va continuar en la major part de la temporada en l'equip de Lliga Nacional, amb el que va tornar a coincidir amb el tècnic Lluis Planagumà. Va anotar en lliga dos gols. Amb l'equip de Ramon Guerrero (Juvenil "A") va jugar en la recta final del campionat 281 minuts en quatre encontres de lliga i 45 minuts en el darrer encontre de Copa de Rei Juvenil de Semifinals disputat a Madrid. Va ser titular en la semifinal del Campionat de Catalunya Juvenil, però no va pogué disputar la final a Igualada.



Tot i que va realitzar la pretemporada amb l'Espanyol "B" aquest estiu passat (disputant entre altres amistosos, el prestigiós Torneig dels Històrics), Darder ha format part del conjunt que entrena el "Cholito" Martín Posse a la Divisió d'Honor Juvenil, on ha estat titular indiscutible. En el present campionat ha jugat un total de 980 minuts repartits en 13 encontres. Es va perdre quatre encontres per culpa d'una lesió entre les jornades sis i nou. Ha sortit en 11 encontres de titular, (va ser suplent en el partit disputat a Badalona, i en el jugat a la Via Férrea, que va participar en els darrers minuts del partit desprès del període d'inactivitat per la lesió esmentada). Ha disputat set encontres complerts i en el moment de tancar aquesta relació de dades entorn al jugador balear, cal significar que es troba empatat amb sis gols amb el jugador gadità "Pirulo" com a màxim realitzador del juvenil "A" espanyolista; conjunt que comparteix liderat amb el FC Barcelona i la Damm en un triple empat al cap davant de la classificació.

El seu moment més important a nivell internacional va ser amb la Selecció Espanyola Sub-17 amb la que es va proclamar subcampió d'Europa junt al també espanyolista Víctor Álvarez. Per aquest fet li van fer lliurament d'un merescut homenatge en el seu primer club, el CD Artà, rebent una placa de reconeixement de mans del propi president de l'entitat balear per la seva trajectòria, sent aplaudit per l'afició local en un encontre entre el CD Artà i el Soledad.

Va debutar amb la Selecció Espanyola Sub-17 en partit oficial corresponent a la ronda d'èlit davant Irlanda del Nord, el 17 de març d'aquest any (4-0) jugant quinze minuts. En els altres dos encontres davant Bèlgica i Polònia va jugar 26 i 79 minuts respectivament.

Precisament per culpa d'una lesió produïda en l'encontre davant Polonia, va fer que arribés bastant just de temps de recuperació, a la fase final de Liechtenstein i no tingués (en nombre de minuts disputats) una major participació personal, tret de la final.



En aquesta fase final del Campionat d'Europa disputat a Liechtenstein, va jugar davant França (2-1) 80 minuts, davant Portugal (2-0) 21minuts, mentre que a les semifinals va jugar 67 minuts contra Turquia (3-1). A la gran final davant Anglaterra va disputar l'encontre sencer, però no va servir per evitar que els anglesos s'alcessin amb el triomf final per un ajustat 1-2.

Sergi Darder, juntament amb Pau Senent formen habitualment el mig del camp del Juvenil. El seu bon toc de pilota, destacant el seu joc en curt en la medul·lar i amb molta més arribada a porta i poder realitzador, no ha passat tampoc desapercebut pels tècnics i dirigents del futbol base espanyolista, que en els darrers dies de novembre li van ampliar el seu contracte, renovant-lo per quatre temporades.



Mauricio Pochettino el va convocar per disputar a la Nova Creu Alta de Sabadell, el triangular final de la darrera Copa de Catalunya, disputant el primer encontre de quaranta-cinc minuts davant el CE L'Hospitalet (1-0), edició que va ser guanyada finalment pel RCD Espanyol en vèncer també en el segon encontre davant el FC Barcelona, del que Darder no hi va prendre part.

No hay comentarios:

Publicar un comentario