Powered By Blogger

domingo, 27 de febrero de 2011

ESPANYOL 4 - REAL SOCIEDAD 1: GOLEJADA AL MORBO


Álvaro, Sergio, Callejón i Márquez van fer de Tamudo el dia del retorn del de Santa Coloma a Cornellà, camp que encara restarà vedat a les seves botes. El partit del morbo es tancava amb una generosa i necessària victòria espanyolista que congraciava de nou a l'equip amb la seva afició mercè a una gran segona part dels blanc i blaus. Quatre gols per posar fi de forma brillant al cicle de quatre derrotes.

El retorn del 23 a la que fou casa seva durant tants anys, marcava en forma de sonora ovació l'inici d'un partit vital pel futur dels espanyolistes que l'afrontaven amb una alineació de marcat caire ofensiu, amb la supressió del pivot defensiu per confiar en una dupla Márquez - Verdú que havia de assortir de pilotes a l'artilleria perica. Però una Real molt descarada comandada per un Tamudo àvid de tastar la xarxa de Cornellà i passar alguna factura endarrerida va voler aprofitar-se'n dels dubtes locals per pescar quelcom positiu. De no ser per la intervenció de Kameni, tant Zurututza com Tamudo haurien pogut avançar als txuri-urdin, mentre que els nostres blanc i blaus ni tan sols provaren els guants de Bravo tot i sovintejar la frontal en atacs que no van quallar. Amb el públic fred i impacientant-se s'estiraren un xic mes els de Pochettino forçant un parell de jugades que obligaren als de Donosti a fer una falta a la frontal que executava ràpidament Márquez perquè Luís cedís a Álvaro qui creuava una pilota que abans d'entrar a la xarxa tocava en el peu d'un defensa. Semblava increïble que l'Espanyol hagués aconseguit avançar-se amb el poc futbol que havia fabricat i especialment, amb el poc convenciment sobre les pròpies possibilitats que havia expressat durant el primer temps, però enmig d'aquesta sorpresa Estrada restablia la lògica igualada en una doble errada de la defensa i de Kameni que no repel·lien a temps un córner que el donostiarra només havia d'empènyer. Poc futbol i massa dubtes que quedaven pendents per la represa.

Fredor al retorn de vestidors, a la graderia i al terreny de joc, i una sensació in crescendo que el partit podia complicar-se per moments. Però el futbol te també espurnes inexplicables i instants de màgia que poden variar qualsevol escenari. Un d'aquests va arribar a peus de Sergio García que feia un fantàstic control orientat i afusellava a Bravo. Sens dubte el millor que li hem vist fer fins el moment al de Bon Pastor, que desnivellava el partit plantejant un paisatge absolutament diferent per la resta del segon temps. I a banda de situar-se un cop mes pel davant del marcador esperonava el joc dels de Pochettino, que recuperaven el control i el protagonisme del partit. El mister perico aprofitava també per donar entrada a Duscher per tal de assegurar els tres punts, que podien haver estat més a prop si Bravo no atura un xut de Luís que Álvaro havia deixat passar hàbilment. Minuts de bon joc espanyolista, amb bones combinacions i l'esperit de no donar cap pilota per perduda. Subtituia Pochettino a Álvaro per Ruí Fonte potser per donar descans a la parella golejadora pensant en el partit de dimarts, però prenia el relleu Callejón que controlava una magnífica passada de Fonte, feia un slalom a la frontal i creuava amb precisió al pal dret de Bravo. Un gran gol que deixava tancat definitivament el partit i donava un respir a l'equip i a l'afició perica que desprès d'un mes vivia un final de partit entre càntics i sense angoixes. Com a fi de festa, Javi Márquez podia dedicar-li un espectacular llançament de falta al seu fill, que significava el quart de la nit amb Cornellà esclatant de joia i permetent-se el luxe de dedicar els darrers crits en honor a l'etern ídol de Santa Coloma. Un triomf ampli i necessari, i ara, a acabar-ho de rematar dimarts amb altres tres punts contra el Mallorca.

Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Kameni, D.García, J.Márquez, Amat, Callejón (Manu Molina, min.85), Luis García, J.Verdú, E.Galán, Javi López, S.S.García (Duscher, min.65) i Álvaro (Rui Fonte, min.77).

Real Sociedad: C.Bravo, Mikel González, Markel, Griezmann (Sutil, min.77), X.Prieto (Sarpong, min.72), Demidov, D.Zurutuza (Agirretxe, min.84), Tamudo, Estrada, De la Bella i Illarramendi.

Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez (C.Valenciano). Per part de l'Espanyol ensenya targeta groga a Galán (min.29). Por parte de la Real, a Illarramendi (min.52).

Gols: 1-0, Álvaro (min.41); 1-1, Estrada (min.43); 2-1, Sergio García (min.53); 3-1, Callejón (min.81); 4-1, Javi Márquez (min.91).

Incidències: 26.400 espectadors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario