Powered By Blogger

lunes, 25 de abril de 2011

SPORTING 1 - ESPANYOL 0: EL TREN EUROPEU DESCARRILA A GIJÓN


L'Espanyol va perdre mig bitllet europeu a Gijón, en un partit típic dels espanyolistes a fora de casa en aquesta temporada tant bipolar. No van fer prou els pericos per guanyar i probablement tampoc per perdre, però van veure un cop més condemnades les seves aspiracions per una errada defensiva que va costar els tres punts en un partit que olorava a empat. El que deixà clar el partit és que proper dilluns, davant l'Athletic, quedarà vist per sentencia si l'Espanyol diu adeu definitivament a Europa o es puja en marxa al darrer vagó del tren europeu.

Amb el minut de silenci en memoria del pare de Manolo Preciado, començava un partit on l'Espanyol tenia necessitat de sumar per no perdre pistonada amb les places europees. Ho tornava a fer sense contar amb la presencia inicial de Márquez, que tornava a cedir el seu lloc a l'altre Javi, aquest López, acompanyat per Verdú a la medul.lar. I l'equip mostraba de ben seguit l'ambició d'aconseguir la victoria, doncs ja als 5 minuts Osvaldo era objecte d'un posible penal i poc desprès arribava una doble ocasió a tret de Luís desde la frontal, mentre que el posterior còrner el rematava de cap fora Javi López. Arribava poc desprès una altra clara ocasió perica quan Osvaldo fallava una claríssima ocasió en un control que el deixava sol davant de Juan Pablo, però se li feia de nit abans de rematar. Seguia estirant-se be l'equip buscant sempre al 17 i permetent-se algunes frivolitats en atac com una rabona de Chica. Però els locals tampoc es quedaven curts i van inquietar la portería espanyolista en dues ocasions on el linier, atent, va reparar les badades defensives blanc i blaves quan la pilota ja besava la xarxa. Als 36' Osvaldo tornava a estar lent o la defensa massa rápida, però el cas es que l'argentí fallava un altre pilota on havia guanyat l'espai. Però el partit, d'anada i tornada i amb les forces equilibrades, es va poder desnivellar en una jugada a la vora del descans on Castro marxava de la defensa i centrava una pilota rasa sobre la portería de Kameni que entre el pal i el camerunés aconseguien fer fora quan el gol ja es cantava. Tot un avís que emplaçava a l'equip per uns segons 45' que serien una autèntica prova de foc pels espanyolistes.

A la represa, canvi de Javis, Márquez entrava per López, però l'Sporting comença a presionar la linia de sortida de pilota dels espanyolistes , als quals els costà molt més conectar amb els homes d'atac i es van veure obligat a forçar algunes faltes. Tot i això, als 59 arribava una bona oportunitat en una gran rematada de cap d'Osvaldo a centre de Chica a la que Juan Pablo responia amb una gran aturada, en una pilota gens fácil picada de dalt a baix. Ho havien tingut els espanyolistes ara ja ben comandats al timó per Javi Márquez, però el partit entrava en una fase de domini altern i poca concreció al darrer terç del camp. Quan el match semblava condemnat irremisiblement a l'empat, arribava el gol sportinguista, aprofitant -a qui li estranya- una badada defensiva dels blanc i blaus, quan una pilota sobre l'area que rematava endarrera Raul Rodriguez, fent arribar la pilota fins a Novo que guanyava l'esquena a Chica i rematava sobre Kameni que no podía atrapar la pilota. Nervis i desconcert a la recta final del partit on els pericos tractàren d'anivellar el resultat, primer Alonso mirant de provocar penal, mentre que poc desprès Pochettino cremava les naus fent sortir a Álvaro i posteriorment a Fonte. Aquest rematava a les mans de Juan Pablo mentre que el també ingressat Sangoy buscava sense trobar-la l'escaire de Kameni. Ho intentaren els espanyolistes sense acabar de sortir-se'n ni forçar cap oportunitat que els permetés inquietar de veritat la portería dels locals, que acabaren sumant els tres punts i dedicant-los al seu entrenador mentre que els pericos hauran d'apurar les darreres opcions europees el proper dilluns, davant un Athletic Club que ja és a sis punts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario