Powered By Blogger

lunes, 4 de abril de 2011

ESPANYOL 1 - RACING 2: EUROPA PERILLA


L'equip es deixa remuntar el partit i torna a donar mostres de debilitat defensiva

Se li està fent molt costa amunt la segona volta a l'equip de Pochettino que es deixava remuntar a l'estadi per un Racing molt inferior però més llest en un parell d'accions puntuals -com no, a pilota parada- que van servir per decidir un partit que deuria d'haver acabat amb el gol de penal d'Osvaldo. L'equip va tornar a patir al darrera, i no va estar fi en cap de les seves linies. De no redreçar el romb la classificació europea, és en clar perill.

Variant tàctica sorprenent la que introduí Pochettino fent jugar Javi López al pivot situant-lo just al darrera de Javi Márquez, en un equip que recuperava al de Badalona com a efectiu i a Osvaldo al onze titular. I un partit que es desenvolupà en els primers instants tal com ja és preveía, amb poca profunditat i molt joc de mig camp, un Racing parapetat al darrera i inquietant més aviat poc i un Espanyol voluntariós i cohesionat però poc clarivident al davant. I es que els blanc i blaus sovintejaven l'àrea de Toño, però no aconseguien trencar la teranyina disposada per Marcelino i els seus atacs es diluien a la frontal. Només durava 30 minuts l'invent tàctic de Poche doncs una lesió muscular de David obligava a fer entrar Duscher, passar a Javi al lateral dret, mentre Chica ocupava el lloc del de Manresa. Però no fou un mal auguri, ja que gairebé a la seguent jugada, Luis centrava per Callejón que reclamava una ma de Cisma. Undiano atenia la reclamació del de Motril i assenyalava un penal que s ignificava el primer gol del partit quan Osvaldo amb un llançament magnífic tocava de forma parsimoniosa però inapelable a l'esquerra de Toño. El gol va relaxar els ànims espanyolistes que van acabar els darrers minuts del primer temps com a grans dominadors tot i que sense traduir-ho en gaire perill.

Però la represa començava amb molt males noticies pels espanyolistes. Un còrner que la defensa no era capaç de foragitar acabava en una pilota entre linies on Colsa feia valer la seva veteranía, controlant i creuant davant Kameni. Mal inici per un equip que encara no s'havia tret la son de les orelles. Tractaren d'espabilar-se tot seguit els espanyolistes i començaren a generar ocasions de gol, com una combinació entre Verdú i Callejón a la que Osvaldo no arribava o una bona cavalcada de l'argentí que no podía rematar Verdú. Però la millor ocasió venia a peus de Javi Marquez que en una esplèndida volea feia estirar a Toño que salvaba el gol amb la punteta dels guants. Tot i això, era el Racing en la seva segona arribada amb claredat i en un nou còrner, qui s'avançava al marcador. Un gol absurd, marcat de cap per Dos Santos, que deixava al descobert les vergonyes defensives locals. El gerro d'aigua freda deixava gelat Cornellà - El Prat, i del knock out gairebé se´n tornen a aprofitar els racinguistes en una pilota que Lacen enviava a la lateral de la xarxa. Reaccionava Pochettino fent entrar Álvaro i Alonso, i a punt va estar aquest darrer de fer l'empat en una jugada on s'assenyalà finalment fora de joc, però el marcador, malgrat el desesperat rush final -amb Kameni fins i tot pujant a rematar- no es va moure, i els espanyolistes es deixaven els tres punts i marxaven entre xiulets camí de vestidors. Una derrota inesperada i una trista imatge que cal redreçar des de ja si no volem perdre el tren europeu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario