Powered By Blogger

miércoles, 23 de diciembre de 2009

ESPANYOL 2 - ALMERIA 0: LA CANTERA AL RESCAT


Márquez i Coro anoten els dos gols que permeten a l'equip encarar les vacances amb més tranquilitat i menys dubtes


La situació era molt complicada. Els jugadors eren conscients de l'ambient apàtic que es començava a viure després d'encadenar cinc derrotes consecutives. No hi havia més opció que guanyar aquest partit i així van fer-ho, demostrant que són capaços de guanyar, que són capaços de marcar -per partida doble- i que també poden desplegar un joc que faci vibrar als aficionats. El partit servia per retornar a les bones sensacions de principi de temporada i per a descobrir que, amb Márquez, ja hem fitxat un gran migcampista.

La primera jugada al minut u de partit definia el tipus de partit que es va veure a Cornellà-El Prat. L'Espanyol atacava amb molt de cor, però descuidava la defensa i propiciava un contraatac clar per a l'Almeria que Soriano va desaprofitar malgrat ser tres atacants per només un defensa. Si els jugadors de tots dos equips ja havien sortit prou nerviosos al camp degut a la seva situació, aquesta primera mà de cartes que s'ensenyaven els feia encendre més. El partit quedava obert des d'un principi a les anades i vingudes, al més pur estil del futbol anglès, apassionat i vibrant. Sense disposar encara de clares ocasions, la tensió es palpava, deixant clar que el partit se'l enduria el qui més ganes hi posés, no el que millor jugués.

Arribava la primera clara ocasió local de les botes de Callejón, que el porter de l'Almeria salvava de manera espectacular amb la cama esquerra. Però aquí el partit canviava, començava a tenir color blanc-i-blau. L'Almeria intentava contestar amb un xut de falta que va treure Kameni de l'escaire de la porteria, però això no va atemorir als locals, que continuaven convençuts que el gol havia d'arribar en la primera meitat. Verdú en tenia una de similar a la de Callejón després d'una última passada d'Iván Alonso que el deixava gairebé a porteria buida, però també la desaprofitava. S'acostava el final i no perdien l'esperança. Van obtenir premi de la seva constància quan Márquez creuava la pilota al porter després d'una centrada de Verdú. El jove cantera, que estrenava avui titularitat, es besava l'escut i treia de sobre l'ansietat que havia perseguit fins ara als jugadors, després de més de 500 minuts sense veure porteria. Arribava el descans amb tot de cara.

No es conformava l'Almeria amb aquest marcador i aprofitava els primers minuts de la represa per a intentar inquietar a Kameni. Lluny d'aconseguir-ho, el que van obtenir els homes del qüestionat Hugo Sánchez va ser més perill a la seva pròpia porteria, doncs l'Espanyol agraïa els espais que estava trobant. Corominas entrava per Luis García per a aprofitar la velocitat del banyolí per obrir encara més el camp. Amb un Almeria que hi posava més cor que cap, els blanc-i-blaus es sentien còmodes sobre el terreny de joc. Les arribades eren constants i el partit es posava molt clar per l'Espanyol malgrat només guanyar d'un gol.

Els de Pochettino no es van deixar portar per aquesta situació. Més que aguantar el resultat, buscaven descaradament sentenciar el partit amb un segon gol. Iván Alonso va tenir-ho a prop però la seva vaselina no va tenir èxit. Minuts més tard, en una gran combinació entra Márquez i Verdú, aquest últim provava de col•locar un xut que només el travesser va evitar que es convertís en el golàs de la jornada. Eren els millors moments de l'Espanyol després de la mala ratxa viscuda. El joc, tot i que encara lleugerament imprecís, feia trempar als aficionats que celebrarien el segon gol al minut 80. Márquez buscava culminar la seva gran tarda amb un xut de fora l'àrea que Diego Alves rebutjava miraculosament, però que res podia fer per evitar deixar la pilota als peus d'un Coro que tancava el partit dedicant la seva diana a Dani Jarque per tal d'arrodonir un partit en el que per fi l'Espanyol va tornar a trobar-se a si mateix.

Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Kameni, Chica, J.Márquez, Callejón (Baena, min.86), Luis García (Coro, min.57), J.Verdú (Sahar, min.86), Roncaglia, Nico Pareja, Moisés, Iván L.M. i V.Ruiz.

UD Almería: Diego Alves, Chico, K.Uche, D.Cisma (Ortiz, min.78), Piatti (Nieto, min.78), Míchel, J.M.Ortiz, Santi, M'Bami, Soriano i Bernadello (Goitom, min.64).

Àrbitre: Carlos Clos Gómez (C.Aragonès). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Roncaglia (min.31), Luis García (min.45), Iván L.M. (min.87). Per part de l'Almeria, a Piatti (min.43), D.Cisma (min.45), Soriano (min.59)

Gols: 1-0, J.Márquez (min.44); 2-0, Coro (min.80)

Incidències: 22.275 espectadors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario