Powered By Blogger

domingo, 13 de diciembre de 2009

BARÇA 1 - ESPANYOL 0: VÉNEN TEMPS DE TRADICIONS, CALIA COMPLIR AMB EL ROBATORI ANUAL

Els blanc-i-blaus es plantaven al Camp Nou amb la mateixa alineació que venia de perdre en l'últim partit, a excepció de Roncaglia i d'Iván Alonso. Conscients dels errors comesos en altres partits, van fer-se forts en defensa i van sostenir sense problema l'incapacitat ofensiva dels locals, que no trobaven la manera de superar a un Espanyol molt millor col•locat que en altres partits. El que no va poder aconseguir el futbol va aconseguir-ho l'àrbitre del partit, que s'inventava un penal que ni el més culer de l'estadi es podia creure. L'Espanyol va buscar la reacció a la segona meitat, però de nou va topar amb la seva falta de gol.

El partit va començar molt ràpid, amb un xut de Coro des de dins l'àrea que no va poder col•locar amb encert al caure-li la pilota a la cama esquerra. El xut sortia lluny de la porteria, però amb trenta segons els pericos van tenir-ne prou per a donar el primer ensurt. Els locals estaven incòmodes, incapaços de trobar la clau per obrir la defensa de l'Espanyol. No va ser fins al primer quart d'hora que arribaria la seva primera ocasió, fruït d'un error de Javi Chica que va deixar prendre's la cartera per Pedrito, que no encertava en la rematada ni quedant-se sol davant Kameni. El joc seguia ràpid, i l'Espanyol contestava amb un gran xut a l'escaire que Valdés va poder enviar a córner in extremis. Torn de nou pels locals, que després d'una gran passada a l'espai d'Ibrahimovic per a Henry, el francès no va poder aprofitar, malgrat rebre'l a una posició semblant des de la que va aconseguir classificar pel mundial a la seva França.

I és que als culers els faltava això, un error arbitral que els facilités les coses. Malgrat el bon joc i la aparent paciència amb la que tocaven la pilota, eren incapaços de posar en perill la porteria de Kameni. No va trigar en arribar l'ajuda, forçada per un Xavi molt poc esportiu que simulava de manera molt patètica i poc creïble un penal que només es pot xiular actualment al Camp Nou. En un frec a frec amb Baena, el culer es deixava caure. L'àrbitre picava i al minut 35 assenyalava la pena màxima. Ibrahimovic seria l'encarregat d'executar-la, i mai millor dit, doncs el seu fort xut va ser inapel•lable per Kameni. El partit cauria i es situava en la mateixa història de sempre. Per a acabar de cobrir-se de glòria, l'àrbitre xiulava el descans coincidint amb una claríssima i innecessària planxa de Puyol que ni va ser amonestat, ni va permetre aprofitar als blanc-i-blaus. Tota una declaració d'intencions.

Rebels davant la injustícia, els de Pochettino sortien encesos després del descans. Amb les incorporacions de Márquez i Callejón que substituïen a Baena i Verdú, els blanc-i-blaus treien l'orgull i no es resignaven a que el partit acabés així. Primer en una combinació dins l'àrea, una passada d'Alonso que Valdés interceptava abans que Coro pogués rematar sol. Més tard era Márquez qui buscava un xut des de fora l'àrea que sortia fregant el pal. Per últim, l'uruguaià Alonso aprofitava una pilota a l'àrea per engaltar un xut que va acabar tou a les mans del porter local. Després d'aquesta ocasió al minut 75 acabava el partit, amb la certesa de poder haver marcat, però conscients que a l'equip encara li falta gol.

L'últim quart d'hora final seria, com es sol dir en alguns esports, el dels minuts de l'escombraria. Entrades fora de temps, cops de colze en els salts per a baixar les pilotes penjades i un seguit d'accions d'uns i altres jugadors que convertien aquests últims instants en un espectacle dantesc, en els que uns mostraven la seva impotència davant un resultat injust i els altres mostraven la cara més lletja del qui no sap guanyar conscient que no ho ha merescut.



Fitxa tècnica:

FC BARCELONA: Víctor Valdés, Dani Alves, Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Ibrahimovic (Bojan, min. 75), Henry, Pedro (Keita, min. 59), Maxwell, Touré (Busquets, min. 83).

RCD ESPANYOL: Kameni, Chica, Luís García, Verdú (Callejón, min. 46), Roncaglia, Pareja, Forlín, Corominas (Sahar, min. 75), Iván Alonso, Víctor Ruiz, Baena (Javi Márquez, min. 46).

Àrbitre: E. Iturralde González. (Col. Basc). Va enseñar targeta groga a Forlín (min. 15), Chica (min. 29), Baena (min. 38), Luis García (min. 39). Per part del FC. Barcelona, ha amonestat Ibrahimovic (min. 30), Piqué (min. 82), Puyol (min. 85).

Incidències: Els jugadors de l'Espanyol van saltar a la gespa amb una samarreta solidària amb l'eslògan ‘La ELA existe' en suport a la Plataforma d'afectats per aquesta malaltia nerviosa degenerativa.

L'Espanyol va estar representat a la llotja per Ramón Condal, adjunt a la presidència, i els consellers Josep Ramió, Joan Josep Bertomeu, J. M. Moya, Francesc Ciprés i August Newton.

No hay comentarios:

Publicar un comentario