Powered By Blogger

martes, 24 de septiembre de 2013

ESPANYOL 3 -ATHLETIC CLUB 2: ES MENGEN ALS LLEONS

Dos gols de Víctor Sánchez i un de Sergio García segellen la victòria 900 i deixen l'equip amb 11 punts.Partidàs i victòria la aconseguida avui pels espanyolistes davant un bon Athletic Club. Desplegament de forces, joc intens, retrobament amb els ídols i grans gols els d'un partit que permet als pericos dormir cinquens empatat a punts amb la quarta plaça i el que és encara millor, amb plena satisfacció per la feina feta. La victòria 900, aniversari de la primera a Cornellà, va tornar a ser una nit màgica i memorable per una afició cada cop més enamorada del seu equip. 
Trivot aparcat i retorn al 4-2-3-1 amb Pizzi a la mitja punta per afrontar la visita d'un Athletic Club que feia cert respecte, com tot equip entrenat pel' Txingurri' Valverde. Bona entrada per tractar-se d'un dilluns, i ambient a la graderia per seguir endavant amb la ratxa de bons resultats. Començaven mossegant els blanc i blaus, a la basca, perquè es noti que el nou San Mamés està inspirat en Cornellà. Una falta lateral de Simao a la olla a la que no arribava ningú era el preludi d'uns minuts inicials ple d'intensitat dels espanyolistes. Responien els bilbaïns trenant una teranyina de toc al mig camp comandada per Rico i l'arquitecte Beñat. Una mà de Javi López a l'àrea era reclamada per Adúriz amb vehemència, però l'àrbitre no en va voler saber res. Després, també va fer ulls clucs a l'intercanvi de cops al mig del camp fins que finalment li va haver d'ensenyar la groga a Moreno i Adúriz. Però en un partit sense ocasions, amb lluita però sense brillantor, un esclat imprevisible: un míssil enviat per Víctor Sánchez que va anar enverinant-se fins a enroscar-se al pal dret de Gorka. Un golarro impressionant que posava per davant als pericos i els permetia signar a continuació els millors minuts, tal que va semblar que podia arribar el segon en qualsevol moment. Però la parella de centrals pericos, una de les bases de la seva solidesa, no estava fina en la nit d'avui. Primer era Colotto qui errava deixant sol a Muniain davant Kiko, qui també errava en la sortida tot i que Colotto ho podia arreglar sobre la línia de gol. Desprès, era Moreno qui habilitava Beñat en una clara errada de marcatge, la passada d'aquest arribava a Rico qui centrava perquè De Marcos rematés a gol. Un empat imperdonable a la vora del descans, que robava al públic perico bona part de la seva alegria, i deixava tot per resoldre al segon temps.
Atacant a porteria canviada i amb un gran ímpetu inicial, encetava l'Espanyol els segons quaranta cinc, amb una bona penetració d'Stuani a la que arribava abans Gorka que Sergio, voluntariós però poc encertat fins al moment. Però poc desprès Pizzi, que havia signat els millors minuts com a blanc i blau, li posava una pilota que el de Bon Pastor convertia en un centre de tiralínies al punt de penal per a que Víctor Sánchez, com un autèntic 'killer' la clavés a la esquerra de Gorka. Ja eren un altre cop per sobre els pericos que veien com el partit s'accelerava i la pilota anava d'àrea a àrea amb massa rapidesa. De Marcos, l'autor del gol biscaí, posava a prova a Kiko en un xut sec, però responia be el porter perico. Calia asserenar el partit el temps necessari perquè l'Athletic s'impacientés però no s'aconseguia de cap manera. Bona pilota de Javi López per Sergio, agradant-se per moments i cada cop més endollat. Es feia mal Fuentes i Capdevila havia de substuir-lo, quan Aguirre potser estava pensant més en un canvi que aprofités els forats a l'esquena de la defensa bilbaïna. Seguia Sergio molt actiu, provant ara una mitja volta des de la frontal que marxava fora per ben poc. Buscava el gol amb ansietat, i també el servia, en bones combinacions amb Pizzi. En una d'elles li donava la pilota a Stuani que entrava com un estilet i era desequilibrat però aconseguia xutar. El propi Sergio recollia el refús rematant per dos cops, el primer aturava Gorka, però el segon, amb el cap, se li escolava traspassant la línia de gol. El jugador esclatava desprès de tanta pressió patida els darrers dies celebrant el tercer que ja semblava la sentència. Però el joc d'atac continuava i poc desprès el propi Sergio s'escapava i estava a punt de forçar el quart. Poc desprès, doble canvi de Valverde fent entrar Susaeta i Herrera mentre que Aguirre decidía fer debutar Torje fent-lo entrar per Simao i el romanès es guanyava els seus primers aplaudiments en una bona retallada amb centre posterior que marxava fora. Però mancaven més de 10 minuts i els lleons no donaven per bo el resultat, mentre que l'Espanyol dubtava massa, havent perdut la força pistonada i ubicació. Abraham sortia per Pizzi per donar consistència i solidesa al joc perico que s'havia enfonsat físicament. L'ex de l'Alcorcón oxigenava la medul•lar i servia una falta que Colotto estava a punt de convertir en el quart, però el que arribava era el segon dels lleons, en extraordinària falta servida per Ibai a la base del pal dret de Casilla. Si no patissim una mica no seríem l'Espanyol, però res no va amargar la segona victòria de la temporada i la 900 en lliga de la història per un equip que vol seguir sumant de tres en tres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario