Powered By Blogger

martes, 26 de enero de 2010

ESPANYOL 1 - MALLORCA 1: EMPAT AMB POLÈMICA ARBITRAL

Rubinos Pérez assenyala un penal inexistent contra l'Espanyol que permet al Mallorca igualar el partit


Resultat injust el que deixa l'última jornada de la primera volta d'aquesta lliga a Cornellà-El Prat. Un gran Osvaldo aconseguia avançar als blanc-i-blaus al minut 49, després que l'equip mostrés un gran nivell de joc, que els hagués permès sentenciar el partit en algunes ocasions posteriors al gol. Però, quan tot semblava indicar que el partit acabaria amb victòria mínima d'un Espanyol que no aprofitava les seves oportunitats, l'àrbitre s'inventava un penal amb el que el Mallorca empatava el partit a 10 minuts del final, desconcertant a un Espanyol que no va tenir temps de reaccionar.

Tots dos equips començaven el partit amb importants canvis a l'alineació. L'Espanyol presentava al debutant Osvaldo davant de Cornellà-El Prat i una defensa repleta de futbolistes de la pedrera entre els quals destacava Moisés, que s'adaptava a la posició de central per a suplir les baixes de la línea defensiva. En el Mallorca, els canvis es trobaven en la línea atacant. Això va provocar uns primers minuts d'impàs en la primera meitat. Callejón intentava un xut des de fora de l'àrea al minut 10 que Aouate assegurava sense problemes. Keita responia minuts més tard, al 20, obligant a Cristian a intervenir. Però eren jugades aïllades, com ho serien els altres dos xuts de falta, el primer obra de Márquez que enviava la pilota fregant el pal esquerra i el segon l'hauria de salvar Cristian, doncs el Mallorca la volia colar per l'escaire.

Així, la primera mitja hora va ser molt igualada. Cap dels dos equips feia el pas endavant per a dominar la situació i només a través de tímids intents arribava el perill. Però al minut 32, Osvaldo perdia aquesta timidesa inicial en la que navegaven els vint-i-dos jugadors, i intentava una xilena que sortia molt alta. Control de pit i remat molt poc precís. No va inquietar al porter visitant, però sí va animar als seus companys, aconseguint que l'últim quart d'hora de la primera meitat fos completament de l'Espanyol. Els blanc-i-blaus movien amb encert la pilota. Les bandes funcionaven, les centrades a l'àrea arribaven, però aquestes no acabaven de ser precises i no hi havia possibilitat de rematar contra un Mallorca que va acabar plantant una defensa molt poblada per a frenar aquest breu allau de joc. El primer temps deixava l'empat en el marcador, però l'Espanyol ja s'havia fet amb un 65% de la possessió, encaminant el partit cap allà on volia.

I tant l'havia encaminat, que el descans no va interrompre la bona dinàmica aconseguida. L'equip sortia amb la mateixa convicció i ben aviat arribava el premi. Al minut 49, Luis García cedia una pilota a l'interior de l'àrea per Osvaldo, que controlava amb una cama, es regirava davant del defensa i rematava amb l'altra per a anotar el primer gol del partit, un gol d'autèntic davanter centre. El partit es posava de cara per l'Espanyol, que havia fet el més difícil: obrir la llauna. Pel que havien mostrat els balears fins al moment no semblava que l'equip hagués de patir en excés per mantenir el resultat, i menys amb els bons minuts de joc que seguia completant tot i avançar-se ja en el marcador. Callejón i Osvaldo van gaudir de diverses oportunitats per a intentar sentenciar el partit, però no trobaven el gol.

Mentrestant, el Mallorca seguia desaparegut en combat, superat pels locals que es sentien molt còmodes sobre el terreny de joc. De nou seria a partir d'una jugada aïllada que els mallorquins inquietarien a Cristian Álvarez. El Mallorca estavellava la pilota a la creueta. Però el pitjor estava per arribar. Si pocs mèrits estava fent el Mallorca per a marcar, menys en va fer Víctor Ruiz per a que l'àrbitre li xiulés un penal inexistent al minut 32 de partit. Rubinos Pérez considerava penal el típic frec a frec a l'interior de l'àrea quan s'espera una pilota penjada. El Mallorca es trobava amb un gran regal que Borja Valero no desaprofitava per a empatar el partit, que vivia uns últims instants crispats en els que qualsevol dels dos equips podria haver marcat i decantar-lo definitivament. Però no va ser així i Cornellà-El Prat veia com s'escapava una victòria que l'equip havia merescut i que només l'àrbitre Rubinos Pérez va impedir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario