cronica del partido

Diumenge 10 Maig 2009
Fitxa tècnica Envia a un amic Imprimir
3-2: S'acaba la ratxa
L'Espanyol no pot aguantar a la segona meitat l'avantatge que havia adquirit abans del descans

S'anunciava partit obert, amb dos equips que buscaven la victòria per diferents motius. Els locals per acostar-se a la zona Champions i els blanc-i-blaus per escapar de manera definitiva de la zona perillosa de la classificació. Arribaven, a més, els dos equips amb cartes molt definides. La millora ‘matalassera' s'asseia, sobretot, en l'eficàcia de Forlán, màxim golejador del que es porta d'any, mentre que la ratxa blanc-i-blava cal buscar-la en la resurrecció defensiva de l'equip, fins al punt que Kameni ja havia batut la setmana passada el rècord d'imbatibilitat a poder de N'Kono.El partit oferia, a més, dues postures antagòniques a la grada. Mentre l'afició local més bulliciosa rebia d'esquena al seu equip, signe inequívoc del ‘divorci' que existeix al Calderón, la blanc-i-blava tornava a oferir detalls del compromís i afecte que s'ha instal•lat entre l'equip i l'afició. Una vegada més es va sumar a un desplaçament massiu i 1.200 espanyolistes es van acostar al terreny blanc-i-vermell a la recerca de la salvació definitiva.Amb aquests detalls, l'Espanyol va començar a escriure el seu monòleg d'eficàcia des de molt aviat. L'equip manifestava la seva serietat a la zona defensiva i a cada avís local responien els blanc-i-blaus amb una rèplica igual de perillosa. El ‘Kun' va ser el primer a acostar-se a Kameni i Tamudo va respondre d'immediat. Els avisos blanc-i-blaus van anar fent-se més continuats i Perea i Leo Franco van haver de treballar durament per frenar els acostaments de Tamudo. Però aviat es va truncar la ratxa. Molt aviat es va haver de retirar el capità perico al notar molèsties a la cuixa dreta. No obstant això, el partit va cobrar un altre camí no amb la marxa de Tamudo sinó amb el que va succeir en l'últim quart d'hora de la primera meitat. Perea se'n va anar al vestidor amb vermella directa per una agressió a Chica en la disputa d'una pilota. Aquesta jugada va semblar fer perdre el rumb als locals. Pernía va cometre penal sobre Iván Alonso uns minuts després i Nené va avançar als de Pochettino. I mentre encara s'assaboria aquest avantatge al marcador va arribar el segon. Aquesta vegada Jarque, seguint fins al final un llançament lateral que va anar a buscar al segon pal. L'Atlètic estava tocat i reclamant l'oxigen del descans com més aviat millor. I tenien raó. I més quan Sergio Sánchez va llançar fora un cop de cap amb tot a favor al poc d'iniciar-se la segona meitat i que hagués sentenciat el partit.550 minuts havia durat el rècord de Kameni. Just fins que Forlán, en el 52, va aconseguir un d'aquests gols marca de la casa, amb un xut espectacular des de fora de l'àrea. Cinc gols porta en cinc setmanes consecutives. El partit s'obria de nou perquè Forlán havia decidit ser la millor vitamina per als locals. A penes set minuts després, l'uruguaià no va arribar a rematar una centrada llarga de Pernía i el ‘Kun', atent, va afusellar des de a prop al camerunès per aconseguir el 2-2. Amb un cop de ràbia i l'enorme qualitat dels seus atacants, havien estabilitzat un partit que tenien pràcticament sentenciat. L'Espanyol, lluny d'encongir-se, va seguir buscant la meta de Leo Franco, a qui li va tocar treballar durament en un parell d'ocasions de Nené. Igual que Kameni que va haver de treure amb el peu un remat de Heitinga i després una falta de Forlán.El partit es va convertir al final en un autèntic correfocs amb més intenció que idees. I l'Espanyol, que ja esgotava els seus últims atacs amb la intenció d'alentir el partit, es va trobar amb un destacat Forlán que va tancar el partit amb un gol d'oportunisme en el descompte.Fitxa tècnica:At. Madrid: Leo Franco, Pernía, Heitinga, Forlán, Raúl García (Ever Banega, min. 72), Kun Agüero (Camacho, min. 94), Maxi (Pablo, min. 35), Assunçao, Ujfalusi, Simao, Perea.RCD Espanyol: Kameni, Chica (Beranger, min. 56), Sergio Sánchez, De la Peña (Callejón, min. 66), Luis García, Nico Pareja, Nené, Jarque, Moisés, Tamudo (Román, min. 23), Iván Alonso.Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Col. Valencià). Targeta groga a Sergio Sánchez (min. 16), Iván Alonso (min. 17), Heitinga (min. 43), Agüero (min. 61), Callejón (min. 82), Beranger (min. 83), Forlán (min. 93). Targeta vermella directa a Perea (min. 28).Gols: 0-1, Nené (p.) (min. 37); 0-2, Jarque (min. 39); 1-2, Forlán (min. 56); 2-2, Agüero, (min. 60); 3-2, Forlán (min. 92).