Powered By Blogger

lunes, 14 de marzo de 2011

ESPANYOL 2 - DEPOR 0: 43...I A PER EUROPA!


Amb el retorn d'alguns homes importants tornava la victoria i el bon joc a Cornellà -Prat en un partit disputat que es va decantar decissivament amb l'expulsió de Pablo Álvarez. Va ser llavors quan els deportivistes van cedir a l'impuls dels blanc i blaus que en un bon segon temps s'enduïen justament el partit. Dos clàssics, el debut d'un altre jove i un altre lesionat, van ser noticia en un partit que significa la permanencia virtual i eliminar qualsevol excusa per emprendre la decisiva lluita per Europa.

Tarda assolellada per rebre un Depor amb força baixes, mentre que els espanyolistes recuperaven efectius, especialment al mig del camp on la parella Márquez-Baena tornava a tenir l'encàrrec de conduir a l'equip a la victòria. Tal com es preveia, es presentava un partit complicat i rocallós, davant uns gallecs disciplinats i parapetats a una defensa de cinc a l'estil Lotina. L'Espanyol va semblar trobar els forats a l'inici del partit quan Callejón primer en un xut i desprès en un centre al qual no arribava Álvaro Vázquez posaven cèrcol a la porteria d'Aranzubia. Però cada cop els corunyesos anaven sentint-se més còmodes i cada cop els anà costant més als blanc i blaus traspassar el darrer terç del camp i tots els seus atacs anaren a morir a la frontal, on una passada imprecisa o una intercepció desactivava la perillositat de la davantera. Va ser Baena, jugant-se com sempre el físic, qui tornava a crear perill pels espanyolistes, gairebé ja a la recta final del primer temps. Però seria una altra jugada la que semblava destinada a marcar un abans i un desprès al partit quan Pablo Álvarez veia la segona groga per una puntada de peu sobre Márquez i era expulsat del camp. L'Espanyol tenia ara l'oportunitat de jugar mes de 45' minuts amb superioritat numèrica i caldria veure a la represa i això podria desnivellar les forces que fins el moment havien estat prou igualades.

Verdú en una doble oportunitat als 3' del segon temps tenia l'opció d'avançar als espanyolistes però el seu remat picava en un defensa en primer terme i posteriorment en Aranzubia. Però fou Iván Alonso, que havia entrat a la represa per Luís Garcia qui tenia poc desprès l'oportunitat més clara del partit i potser de la jornada al malbaratar un centre de Callejón on l'uruguaià havia tan sols de posar el peu, però Aranzubia li endevinava el remat al costat del pal. L'infortuni seguia cebant-se en els espanyolistes, quan en la jugada següent, Forlín es lesionava al peu dret obligant a Pochettino a fer sortir a Raúl Rodríguez per l'argentí enèsim lesionat en aquesta lliga tan accidentada. Malgrat tot arribava el gol espanyolista en un gran centre de David García on Iván Alonso es feia perdonar l'errada anterior amb un bon remat de cap que batia per baix a Aranzubia. El partit es posava de cara pels espanyolistes i Lotina ho percebia i ordenava un doble canvi, però els pericos ja li havien pres la mida al partit i tingueren sengles oportunitats a peus de Callejón i Verdú. I seria el barceloní qui faria la jugada que decidia el partit i també una d'aquelles per les que val la pena pagar una entrada, rebent de Callejón, retallant dins l'àrea i clavant-la a l'escaire d'un impotent Aranzubia. Encara tindrien temps de veure els espanyolistes a un altre debutant, Thievy, que sortiria substituint a un ovacionat Verdú, un dels autors materials d'un triomf que significava sumar tres punts ben necessaris per recuperar autoestima i afrontar ja sense cap excusa l'aventura europea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario